900 studenten faculteit Management en Bedrijf Hogeschool Leiden in Oudheden!

Hbo-studenten zijn gebaat bij ondersteuning in hun studieloopbaan. Een van de pijlers is het bewust leren maken van keuzes en het kritisch leren kijken naar de eigen opvattingen en ideeën. Dat hebben 900 studenten van de faculteit Management & Bedrijf van Hogeschool Leiden geleerd bij het programma ‘Wat is dát?’, ontwikkeld door History@work.

Onderzoekend leren

Van maandag 23 april tot en met donderdag 26 april zijn 900 studenten op onderzoek geweest in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Zij maakten daarbij kennis met archeologie en geschiedenis zoals die te vinden is in het museum. Er werd gewerkt met voorwerpen en verhalen uit het museum, waarbij identiteit en werk centraal stond. Wat hield het vroeger in om bij een bepaald beroep te hebben? Wat leer ik daarvan als ik dat vergelijk met het heden?

Studenten keken naar de eigen kritische vaardigheden, speelden een spel,  kregen een rondleiding en tot slot werd de toekomst voorspeld. In de dagen erna werd er op de Hogeschool Leiden zelf verder gegaan met de opbrengst van dit evenement: wat heb ik ervan geleerd, wat ga ik anders doen als student, hoe kan ik mijn studie op een bewuste manier vervolgen?

Het programma Wat is dát? is een unieke samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden, Hogeschool Leiden en History@work.